Студентско такмичење REHVA-e 2018

Uštede

Дванаести REHVA-ин конгрес CLIMA 2016 одржаће се од 22. до 25. маја 2016. године у Алборгу (Данска) у оквиру кога ће се одржати и студентско такмичење са темом из области КГХ. Студентско такмичење ће се одржати као подршка професионалном развоју струке.

Правила студентског такмичења

1. REHVA сваке године награђује рад (радове) студената из земаља чланица Федерације.

2. Студентски такмичарски рад би требало да буде заснован на завршном раду који се ради за степен bachelor или master или да буде на одговарајућем нивоу (дипломски рад, магистарски рад). Докторске тезе се неће прихватати.

3. Тема сваког студентског такмичарског рада у потпуности је слободна, али треба да буде из области или да буде у вези са областима делатности REHVA-е, то јест да се бави темама као што су квалитет унутрашње средине, енергетски биланс, системи за КГХ, системи у зградама, итд. (У случају било какве недоумице, без оклевања се обратити REHVA-и на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). Коришћене методе могу да буду експерименталне, аналитичке, нумеричке, пројектантске, итд.

4. Рад може да буде рад једног студента или групе (тима) од два студента.

5. Друштва чланице REHVA-е могу да поднесу највише једну пријаву за такмичење по земљи, у складу са правилима овог такмичења. Пријава треба да се пошаље електронским путем, директно председнику Комисије за образовање, професору Мануелу Гамеироу да Силви на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. уз једну копију коју треба послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Рок за пријем пријава је петак, 16. март 2018. године, до 20.00 часова по средњеевропском времену. Рад мора бити у облику научног рада дужине од највише 6 страна у складу са обрасцем, и мора да садржи следеће податке: Назив рада, име (имена) и институт/факултет студента (студената) са пуном адресом установе и електронском адресом лица за контакт, име ментора (супервизора) и година када је рад прихваћен на домаћем универзитету.

6. Сва документа и презентације морају да буду на енглеском језику и биће саставни део зборника који ће REHVA доставити члановима жирија пре такмичења.

7. Такмичари ће изложити своје радове на студентском такмичењу за време Годишње конференције REHVA-е, у Бриселу, Белгија, од 21. до 23. априла 2018. Студенти ће излагати у недељу, 22. априла 2018. поподне и у понедељак, 23. априла 2018. пре подне и за конференцију припремити:

• усмено излагање свог рада у трајању од 15 минута (максимално 15 слајдова),

• три штампане копије прегледа рада на 6 страница,

• технички постер формата А1 (са вертикалном оријентацијом) који ће бити изложен у конференцијској сали.

8. Жири ће заседати након завршетка излагања и донети своју одлуку. Жири може да изабере највише 3 кандидата за награде.

9. Имена победника ће бити саопштена свим учесницима такмичења након састанка жирија.

10. Победник (победници) ће бити проглашен(и) и примиће награду на завршном заседању конференције REHVA/ATIC, у понедељак, 23. априла 2018. Главни победник ће том приликом изложити свој рад (максимално 15 минута).

Главни победник ће том приликом изложити свој рад (максимално 15 минута).

11. Сви учесници и њихове установе ће добити потврду о учешћу на такмичењу.

12. Путне трошкове и трошкове смештаја учесници ће сносити сами, њихова друштва или удружења чланице или спонзори.

13. Жири студентског такмичења REHVA (RSCJ) има најмање 3 члана. Председника жирија сваке године именује Управни одбор REHVA-е. Остали чланови жирија могу да буду чланови Комисије за образовање REHVA-е, или други стручњаци које предложе друштва чланице и које именује Управни одбор REHVA-е. Из једне земље може да дође највише један члан жирија RSCJ, а у случају већег броја номинација из једне земље, одлуку о избору доноси председник жирија (RSCJ). Рок за достављање номинација за чланове жирија RSCJ канцеларији REHVA-е (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) електронском поштом јесте 20.00 часова, 15. априла 2016. по средњеевропском времену.

Критеријуми за додељивање награда

Жири ће донети своју одлуку на основу следећих критеријума:

• релевантност и техничка изводљивост (практичност) теме,

• јасно навођење предмета рада,

• адекватност коришћених метода,

• валидност и поузданост постигнутих резултата,

• иновативни карактер спроведеног рада,

• тачност објашњења рада у писаном материјалу и у усменом излагању,

• графички квалитет прегледа (апстракта) и излагања,

• способност кандидата за расправу током дискусије,

• научни садржај и графички квалитет постера.

Сваки члан жирија ће дати списак са кандидатима по реду, од првог до последњег места.