Vebinar kompanije Emerson

Na slici je Emerson-ov centar za inovacije Helix, zauzima skoro 4000 m2 u krugu univerziteta Dayton, Ohajo, SAD.
U njemu profesori, naučnici, profesori i predstavnici struke zajedno traže rešenja za izazove sa kojima se suočava industrija. Detaljnije...

Kompanija Emerson i Društvo za KGH organizuju vebinar na temu

Upoznajte komercijalno i industrijsko hlađenje kompanije Emerson

Četvrtak, 28. maj, 10.00 časova

Program

 Predstavljanje kompanije Emerson

Emerson Company 2020 Review

Predstavljanje tehnologija i asortimana proizvoda za primenu u komercijalnom hlađenju (Copeland i Alco Controls), 
Dinko Uzelac, dipl. inž. maš.

 

Predstavljanje tehnologija i asortimana proizvoda za primenu u industrijskom hlađenju (Vilter), 
Zoran Stajić, dipl. inž. maš.


         
Vilter vijčani kompresorski agregat Vilter tehnologija: izbalansirana aksijalna i radijalna opterećenja Parallex sistem zasuna. Nezavisni zasuni za kapacite i Vi "Vibration-free" Tehnologija kompresora sa jednim rotorom. Sposobnost rada sa visokim radnim pritiscima

Nakon vebinara...

Interesovanje za vebinar kompanije Emerson pokazalo je preko 220 prijavljenih. Ugledni predavači i zanimljive teme zaslužni su da izlaganja prati u proseku 80 učesnika. Naše objave o vebinaru na LinkedIn-u pogledalo je između 133 i 485 članova te društvene mreže.

U ime kompanije Emerson i Društva za KGH, zahvaljujemo se učesnicima vebinara i organizacijama koje su ga podržale, to su: Inženjerska komora Srbije; Hrvatska udruga za rashladnu, klima tehniku i dizalice topline; Energetski portal; Grenef; Mašinski fakultet, Beograd; Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad; Mašinski fakultet Istočno Sarajevo; Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu; Mašinski faklutet, Niš.

Kolege Uzelac i Stajić će rado odgovoriti na sva pitanja u vezi sa komercijalnim i industrijskim hlađenjem kompanije Emerson. Dodatne informacije možete naći na sledećim stranama: Emerson website; Copeland product portfolio; Alco product portfolio; Copeland Mobile; Vilter.


Nagradna igra

Tri pitanja su glasila: 1. Koliko kompanija Emerson ima zaposlenih globalno?, 2. Koja su dva radna fluida „future proof“ prema regulativi o f-gasovima? 3. Koliko rotora ima vijčani kompresor Vilter?

Prvih deset učesnika sa tačnim odgovorima su: s***@gmail.com; n***@yahoo.com; a***@zetagradnja.com; i***@avetehnika.hr; a***@aitgroup.rs; m***@gmail.com; m***@mas.bg.ac.rs; i***@gmail.com; b***@verat.net; l***@gmail.com. Kolege iz Emersona će ih kontaktirati u vezi sa preuzimanjem prigodnih poklona. Čestitamo!


Predavači

Dinko UzelacDinko Uzelac, dipl. inž. maš., menadžer prodaje za jugoistočnu Evropu
(Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; https://climate.emerson.com/en-gb)

Rođen u Zagrebu gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2008. završio je Tehničko Veleučilište, studij Strojarstva u Zagrebu, na smjeru Proizvodno strojarstvo. Od diplomiranja radio je u tvrtki Vaillant kao inženjer za tehničku podršku unutar Vaillantovog Tehničkog odjela. Od 2010. radi u tvrtki Emerson Climate Technologies prvo kao inženjer za prodaju i tehničku podršku, a od 2017. kao voditelj prodaje za jugoistočnu Europu.

Pohađao je šest kurseva, škola i treninga iz oblasti korištenja obnovljivih izvora energije, prirodnih radnih tvari u tehnici hlađenja, prodaje i izvođenja instalacija grijanja i hlađenja u Danskoj, Češkoj, Nemačkoj, Belgiji i Hrvatskoj. Te bio predavač na velikom broju održanih seminara i prezentacija iz oblasti rashladne tehnike i energetske efikasnosti.

Od priznanja koja je dobio treba istaći dvije Zahvalnice Mašinskog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu (2013. i 2018), povodom dana fakulteta za dobročinstvo i veoma uspešnu saradnju znanost i privrede.

Zoran StajićMr Zoran Stajić, dipl. inž. maš., menadžer prodaje industrijske opreme za Evropu (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.https://climate.emerson.com/en-us/brands/vilter)

Rođen u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1988. diplomirao na Grupi za termotehniku Mašinskog fakulteta u Beogradu a 1993. stekao zvanje magistra tehničkih nauka iz iste oblasti. Licence odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova stekao je 2003. i 2007.

Od diplomiranja pa do 2004. radio je kao asistent na Mašinskom fakultetu u Beogradu - Grupa za Termotehniku na predmetima Rashladni uređaji, Cevni vodovi, Rashladna postrojenja i toplotne pumpe.Nakon univerzitetske karijere, sa kraćim prekidima, radi na menadžerskim pozicijama u velikim svetskim kompanijama (York, Johnson Controls, Emerson).

Pohađao je osam kurseva, škola i treninga iz oblasti proizvodnje, projektovanja, prodaje i izvođenja instalacija sa rashladnim i gasnim kompresorima u Danskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Americi.Pored velikog broja održanih seminara i prezentacija, bio je i predavač na pet kurseva iz oblasti rashladne tehnike i energetske efikasnosti.

Koautor je pet knjiga – udžbenika, dva rada u časopisima međunarodnog značaja, tri rada na međunarodnim kongresima (u Kanadi, Holandiji i Australiji), 10 radova u časopisima od nacionalnog značaja. Učestvovao je u naučnim projektima iz oblasti razvoja termotehničkih proizvoda i energetske efikasnosti finansiranim od strane resornog ministarstava kao i u izradi velikog broja izveštaja, ekspertiza i elaborata vezanih za rešavanje konkretnih problema u funkcionisanju industrijskih rashladnih instalacija (pre svega amonijačnih) u privredi. Uradio je značajan broj projekata i učestvovao u izvođenju industrijskih rashladnih instalacija.

Član je nekolikih domaćih i inostranih organizacija i komisija na različitim nivoima. U Inženjerskoj komori Srbije u dva navrata član Skupštine, član i predsednik IO, član UO.Bio je član komisije za polaganje stručnog ispita iz oblasti mašinstva od 2003. godine, potpredsednik te komisije od 2006. do 2010. i njen predsednik od 2010. do 2015.

Od priznanja koja je dobio treba istaći Zahvalnicu i Medalju srpskog Društva za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (KGH), kao i najviše priznanje tog društva – Plaketu KGH; izabran je za zaslužnog člana Saveza inženjera i tehničara Srbije a 2011. je od istog Saveza dobio povelju za najbolju inženjersko-tehničku publikaciju „Mali termotehnički priručnik“. Od 2015. je počasni član Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera Srbije.

 

Kome je ovaj vebinar namenjen

Vebinar je namenjen svima koji se bave tehnikom hlađenja: studentima, inženjerima, projektantima, proizvođačima originalne opreme, veletrgovcima/distributerima, izvođačima, investitorima, krajnjim kupcima iz privrede...


O kompaniji Emerson

Emerson (NYSE: EMR), sa sedištem u Sent Luisu, Misuri (SAD), globalna je tehnološka i inženjering kompanija koja pruža inovativna rešenja klijentima u industrijskim, komercijalnim, i stambenim tržištima. Naša kompanija „Emerson Automation Solutions“ pomaže procesnim, hibridnim i pojedinačnim proizvođačima da povećaju proizvodnju, zaštite radnike i životnu okolinu optimizirajući njihove energetske i operacione troškove. Naša kompanija „Emerson Commercial and Residential Solutions“ pomaže u osiguravanju ljudske udobnosti i zdravlja, zaštiti kvaliteta i bezbednosti hrane, napretka energetske efikasnosti, i stvaranju održive infrastrukture.

Kompanija Emerson u Srbiji predstavlja svoje brendove: Vilter, Copeland, Dixell, Alco Controls i Ridgid. Više od deset godina kompanija Emerson je jedan od glavnih sponzora Međunarodnog Kongresa i izložbe o KGH, koji se već 51 godinu, bez prekida, održava u Beogradu.

Od 2. do 4. decembra ove godine na štandovima 96, 97 i 98 u Sava centru čekaju vas kolege iz kompanije Emerson.


Uputstva

Ako imate nalog u programu Microsoft Teams, javite organizatoru svoje korisničko ime i pridružite se vebinaru kao predavač. Ako to nije slučaj, organizator će vam dati privremeni nalog.

Možete da podelite zvuk, video (svoje kamere) i ekran (celu radnu površinu ili samo jedan prozor). Za izlaganje ne možete koristiti ni pregledač ni mobilni uređaj – isključivo aplikaciju u prenosnom ili stonom računaru. Pitanja učesnika će pratiti voditelj i nakon izlaganja možete odgovarati na njih. Obavezno pošaljite prezentaciju organizatoru dan pre početka vebinara, za slučaj da veza nije dovoljno dobra. U tom slučaju organizator će pokrenuti prezentaciju sa svog računara, a predavač će učestvovati bez svog videa. Dogovorite paralelni kanal komunikacije sa organizatorom (Viber, WhatsApp...). Svi predavači jednog vebinara treba da budu prijavljeni 30 minuta pre početka emitovanja. Obezbedite prostor u kome neometano možete održati predavanje. Poželjno je da računar sa koga predajete direktno povežete sa ruterom.

Snimak ranije održanog vebinara možete pogledati na istoj vezi, ukoliko je to organizator omogućio.

Detaljnije...Vebinar su podržali

No images found.